Jag som har startat FöreningsKraft heter Jessica Pettersson och har en gedigen bakgrund inom föreningslivet.

Vid 4 års ålder satte mina föräldrar mig på barngymnastik för att jag hade så mycket spring i benen och har inte lämnat föreningslivet sen dess. I 16 år var jag aktiv gymnast och provade på både artistisk och rytmisk gymnastik innan jag hittade rätt sport för mig, truppgymnastik.

Meritlista inom föreningslivet:

Gymnast i 16 år
Ledare i 14 år
Grundare av egen förening år 2012 (föreningen är fortfarande aktiv)
Kassör i 1 år
Styrelserdförande i 4 år
Domare i 7 år
Gymnastikförbundet Östs Barnkommitté i 2 år

Meritlista utbildning:

Kandidatexamen i folkhälsovetenskap. Förutom flera kurser i kvalitativa och kvantitativa metoder bestod en kurs i utvärderingsmetodik.

Masterexamen i barn- och ungdomsvetenskap. Förutom ytterligare kurser i kvalitativa metoder bestod en kurs i att samtala med barn och unga.

Vill du veta mer om tidigare utbildningar och arbetslivserfarenhet? Besök gärna min sida på LinkedIn:

Varför brinner jag för föreningslivet? I föreningslivet hittar du drivna, engagerade och passionerade människor likt mig själv. Du utvecklas som person och lär dig nya saker hela tiden, både som aktiv, ledare, styrelsemedlem och annan engagerad eldsjäl i föreningen. Något jag alltid uppskattat med föreningslivet är att du ingår i ett sammanhang som är större än dig själv. En bra förening bidrar till trygghet, gemenskap och ett andrum från livet utanför.

Vad har jag för erfarenhet av utvärdering? I min egen förening har jag genomfört en del utvärderingar, både med barn, föräldrar och tränare, som lett till vidare utveckling av samt inriktning för föreningen. I mitt tidigare jobb på Stiftelsen Friends jobbade jag en hel del med kartläggning av trygghetsarbetet i olika idrottsföreningar samt presenterade kartläggningarna för styrelse och ledare. På mitt nuvarande jobb på Min Stora Dag blir olika typer av utvärderingar och uppföljningar min arbetsriktning för kommande året. Några exempel är den stora årliga utvärdering och kontinuerlig uppföljning av de volontärer som idag fått tillgång till ett intranät.

Bl.a. medverkat i:

Vill du har hjälp med administrativa uppgifter eller utvärdering i din förening? Kontakta mig så ser vi till att tillsammans skapa framtidens bästa idrottsföreningar!