Jag som driver FöreningsKraft heter Jessica Pettersson och har en gedigen bakgrund inom föreningslivet.

Vid 4 års ålder satte mina föräldrar mig på barngymnastik för att jag hade så mycket spring i benen och har inte lämnat föreningslivet sen dess. I 16 år var jag aktiv gymnast och provade på både artistisk och rytmisk gymnastik innan jag hittade rätt sport för mig, truppgymnastik.

Meritlista inom föreningslivet:

Gymnast i 16 år
Ledare i 15 år
Grundare av egen förening år 2012 (föreningen är fortfarande aktiv)
Kassör i 1 år
Styrelserdförande i 5 år
Domare i 9 år
Ledamot/ordförande i Gymnastikförbundet Östs Barnkommitté i 2 år

Meritlista utbildning:

Kandidatexamen i folkhälsovetenskap.

Masterexamen i barn- och ungdomsvetenskap.

Separata kurser i bl.a redovisning, marknadsföring, hälsopedagogik m.m.

Vill du veta mer om tidigare utbildningar och arbetslivserfarenhet? Besök gärna min sida på LinkedIn:

Varför brinner jag för föreningslivet? I föreningslivet hittar du drivna, engagerade och passionerade människor likt mig själv. Du utvecklas som person och lär dig nya saker hela tiden, både som aktiv, ledare, styrelsemedlem och annan engagerad eldsjäl i föreningen. Något jag alltid uppskattat med föreningslivet är att du ingår i ett sammanhang som är större än dig själv. En bra förening bidrar till trygghet, gemenskap och ett andrum från livet utanför.

Bl.a. medverkat i:

• Nominerad till Svenska barnidrottspriset 2019
  • En av tio finalister i nomineringen av Mitt i:s Idrottshjälte 2017
  • Vid några tillfällen under 2018 bloggar jag för bokförlaget Trinambai. Här kan du läsa ett av inläggen.
  • Via Friends föreläser jag på Ekerö om hur elever kan skapa ett schysst klimat på nätet (sid. 12).
  • I Swedbanks nyhetsbrev berättar jag om varför mobbning uppstår inom idrotten och hur föreningen kan förebygga detta.
  • Under våren 2015 är jag en av gästerna i radioversionen av det riktigt grymma programmet ”Idrottens himmel och helvete”. Där berättar jag bl.a. om hur min förening jobbar med barns motivation.
  • Under hösten 2015 gör jag och en kollega på Friends en utbildning om värdegrundsarbete för Sport Competence.

Vill du komma i kontakt med mig? Klicka här!