Jag som har startat FöreningsKraft heter Jessica Pettersson och har en gedigen bakgrund inom föreningslivet.

Vid 4 års ålder satte mina föräldrar mig på barngymnastik för att jag hade så mycket spring i benen och har inte lämnat föreningslivet sen dess. I 16 år var jag aktiv gymnast och provade på både artistisk och rytmisk gymnastik innan jag hittade rätt sport för mig, truppgymnastik.

Meritlista inom föreningslivet:

Gymnast i 16 år
Ledare i 15 år
Grundare av egen förening år 2012 (föreningen är fortfarande aktiv)
Kassör i 1 år
Styrelserdförande i 5 år
Domare i 8 år
Gymnastikförbundet Östs Barnkommitté i 2 år

Meritlista utbildning:

Kandidatexamen i folkhälsovetenskap. Förutom flera kurser i kvalitativa och kvantitativa metoder bestod en kurs i utvärderingsmetodik.

Masterexamen i barn- och ungdomsvetenskap. Förutom ytterligare kurser i kvalitativa metoder bestod en kurs i att samtala med barn och unga.

Vill du veta mer om tidigare utbildningar och arbetslivserfarenhet? Besök gärna min sida på LinkedIn:

Varför brinner jag för föreningslivet? I föreningslivet hittar du drivna, engagerade och passionerade människor likt mig själv. Du utvecklas som person och lär dig nya saker hela tiden, både som aktiv, ledare, styrelsemedlem och annan engagerad eldsjäl i föreningen. Något jag alltid uppskattat med föreningslivet är att du ingår i ett sammanhang som är större än dig själv. En bra förening bidrar till trygghet, gemenskap och ett andrum från livet utanför.

Vad har jag för erfarenhet av utvärdering? I min egen förening har jag genomfört en del utvärderingar, både med barn, föräldrar och tränare, som lett till vidare utveckling av samt inriktning för föreningen. I mitt tidigare jobb på Stiftelsen Friends jobbade jag en hel del med kartläggning av trygghetsarbetet i olika idrottsföreningar samt presenterade kartläggningarna för styrelse och ledare. På mitt nuvarande jobb på Min Stora Dag blir olika typer av utvärderingar och uppföljningar min arbetsriktning för kommande året. Några exempel är den stora årliga utvärdering och kontinuerlig uppföljning av de volontärer som idag fått tillgång till ett intranät.

Bl.a. medverkat i:

FöreningsKraft samarbetar med Pär Jansson. Pär jobbar idag på Upplands fotbollsförbund där han dels är ekonom och även driver projektet ”Framtidens fotbollsförening som landsbygdsutvecklare”. På sidan om sitt jobb hjälper han idrottsföreningar med ekonomiska delar.

”När jag såg FöreningsKrafts hemsida kom jag i kontakt med Jessica som jag tyckte delade mina idéer med att kunna hjälpa föreningar med diverse göromål. Jag har lång erfarenhet av många olika ekonomiska uppgifter vilket blir ett bra komplement till de tjänster som Jessica tillhandahåller.”

Meritlista:

Ledare
Materialare
Kassör
Kanslist
Ordförande i fotbollssektion
Planskötare

Engagerad i flera föreningsstyrelser utanför idrotten
Varit ledamot i Sala Sparbanks styrelse

Drivit flera egna företag som ex. hobbyjordbruk och konsultverksamhet

”Idrotten ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag vet hur mycket det betyder för alla inblandade. Jag har också stor erfarenhet av, både i mitt ideella engagemang och i mitt arbetsliv, idrottsföreningens problem, utmaningar och framförallt möjligheter!

För att komma i kontakt med antingen Jessica eller Pär, klicka här.