Bris och Riksidrottsförbundet har gått samman! Numera finns det en stödlinje för idrottsledare på Bris. Dit kan du vända dig om du som ledare eller styrelse behöver få stöd, vägledning eller information om vart du kan vända dig när du stött på ett barn som har det tufft.

Många barn och unga som flytt till Sverige kommer i kontakt med en idrottsförening. Därför har stödlinjen ett extra fokus på att vara stöd till vuxna som möter nyanlända. Men självklart kan du ringa angående andra utmaningar, som exempelvis om ett barn uppvisar självskadebeteende, berättar om problem hemma, är utsatt för mobbning m.m.

Under mina 14 år som ledare hade jag troligen behövt och använt mig av den här stödlinjen. Det har handlat om incidenter allt från kränkningar till självskadebeteende och rymning. Nu är fyllda 30 år och har många års erfarenhet i ryggen. Trots att jag känner mig hyfsat trygg i hur jag bör reagera och agera i olika situationer som ledare kan det definitivt fortfarande uppstå situationer där jag behöver stöd. Detta stöd kan såklart komma internt från föreningen som exempelvis en tränarkollega, styrelse, verksamhetschef eller liknande. Men även som styrelse har du kanske inte den kunskap som behövs för att lösa den mest kritiska situationen. Därför tänker jag att stödlinjen även kan vara till för andra i föreningen än ledare.

Telefonnummer:077-44 000 42
Öppettider: vardagar kl 9-12
Vem sitter i andra änden? Bris kuratorer

Gillade du inlägget? Dela gärna och sprid ordet 🙂