Vad erbjuder vi?

FöreningsKraft erbjuder i huvudsak två typer av tjänster:

Kontinuerlig föreningskonsulent

Vi hjälper din förening att utvecklas genom att sköta den del av administrationen som ni i föreningen inte vill, kan eller hinner göra själva.

Hur mycket ni vill att vi gör bestämmer vi tillsammans och lägger upp en plan som passar som passar just din förenings behov och budget.

Exempel på administrativa uppgifter som vi hjälper till med är:

• Mejladministration
  • Medlemsadministration och kommunikation
  • Köhantering
  • Schemaläggning
  • Lokaladministration
  • Ledarkontakt
  • Lägerplanering
  • Övrig eventplanering såsom kick offer, konferenser, tävlingar, matcher m.m.
  • Bidragshantering såsom LOK-stöd
  • Administrera hemsida och sociala medier
  • Ekonomiadministration

Vi jobbar även med att utveckla struktur, organisation och digitalisering i föreningarna från idé till genomförande och färdiga rutiner, tjänster m.m.

Punktinsatser

Ibland kan föreningen behöva hjälp med en enskild del i arbetet och då kan vi hjälpa till, på kort varsel och under en begränsad tidsperiod.

Exempel på punktinsatser som vi hjälper till med är:

• Planering och genomförande av ett arrangemang såsom tävling, läger, cup eller liknande
  • Byte av administrationssystem
  • Digitalisering
  • Specifika insatser för att hitta fler ledare/medlemmar
  • Utveckling/uppdatering av hemsida
  • Skapa olika typer av dokument

Pris?

Eftersom varje förenings behov och upplägg blir unikt skapas individuella prissättningar. Priset kan även bero på om föreningen tar in oss på timme eller om vi skapar ett paketpris.

Varför ska din förening välja oss istället för att anställa någon?

Hos FöreningsKraft samlas flera föreningskonsulenter under samma paraply. Personer som annars skulle sitta själva ute i föreningar får via oss kollegor att bolla med och en stor kunskapsbank genom att dela erfarenhet med andra i teamet.

Andra fördelar med att ta in oss är att vi:

• Reducerar ert behov av en fysisk kontorsplats.
  • Eliminerar ert behov av administrativ deltidspersonal.
  • Minskar era personalkostnader.
  • Ser till att ni slipper krångla med allt vad anställning innebär såsom sociala avgifter, löneskatter, sjuklöner, arbetsgivardeklarationer osv.
  • Blir en neutral person kommer in i föreningen med ett utomståendeperspektiv
  • Hjälper er att bidra till en bättre miljö då vi minskar vårt resande till en fysisk plats
  • Reducerar styrelsens operativa arbete så att de kan fokusera på föreningens framtid och jobba mer strategiskt

Vad tycker andra föreningar om oss?

Här kan du läsa referenser från några av våra nuvarande och tidigare kunder.

Vision och värdeord

FöreningsKraft vill modernisera föreningslivet! Det gör vi både genom vårt arbetssätt och vår kunskap i digitala lösningar och effektiva processer. Hur då, kanske du undrar?

FLEXIBILITET

Vi jobbar näst intill helt på distans. Det ställer krav på tydlig kommunikation men ger också möjlighet att ta in extern hjälp utan fasta lokalkostnader.

Vi har ett flexibelt förhållningssätt gentemot våra föreningar som till stor del drivs av ideella krafter.

Vi är lösningsorienterade och hittar nya vägar när vi stöter på utmaningar.

Vi är noga med att leverera arbete i tid och med hög kvalitet.

STRUKTUR

Vi kan prioritera vårt arbete för att på bästa sätt föra föreningen framåt.

Vi kommer med ett utifrånperspektiv och kan se helheten och ha en överblick över föreningens alla olika delar.

EFFEKTIVITET

Vi älskar administration och tar därför tag i saker direkt.

Vi hjälper varandra internt och delar erfarenheter för att hitta effektiva processer som sparar både tid och pengar åt föreningen.