Fritidsbanken – att främja idrott på ett modernt sätt

I samklang med RF:s strategi 2025 och ett livslångt idrottande behöver idrotten bli mer inkluderande och jämlik. Genom att rensa i förrådet kan du hjälpa till med detta samtidigt som du frigör plats och gör miljön en tjänst! Fritidsbanken agerar förråd för allmänheten där alla kan låna idrotts- och fritidsutrustning, helt gratis.

fritidsbanken är ett sätt att främja idrott på ett modernt sätt

”I förråd, garage och vindsutrymmen runt om i Sverige finns det mängder av sport- och fritidsutrustning som sällan eller aldrig används. Det kan vara skridskor som blivit urväxta, skidor som är för korta eller fotbollsskor som spelat sin sista match. Vi på Fritidsbanken tar tacksamt emot all utrustning och lånar ut den gratis till andra personer.”  

– Fritidsbanken

Då utlåningstiden är 14 dagar hinner de aktiva använda utrustningen ordentligt och bekanta sig med sin potentiella nya idrott. Detta är även perfekt för barn och ungdomar, som lätt tröttnar och kanske inte ännu hittat rätt i aktivitetsdjungeln. Eller varför inte införa en ny familjeaktivitet en gång i månaden? Fritidsbanken ger oändliga möjligheter till aktivitet. 

Fritidsbanken är ett prisbelönt koncept

Under Idrottsgalan i januari 2020 tilldelades Fritidsbanken priset ”Årets Peppare”. Utmärkelsen ska belöna en person, organisation eller initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig. De främjar rörelse för alla och gör idrotten mer jämlik.

År 2013 fick Fritidbanken ta emot Återvinningsgalans hederspris och 2017 Nyköpings integrationspris. Även om du själv inte är intresserad av att upptäcka fler av idrottens arenor så kanske du har utrustning hemma som inte använts på länge? Se då till att stötta ett fantastiskt koncept och skapa möjligheten för andra att använda din utrustning!  

Här kan du hitta mer information om Fritidsbanken och var närmsta in-/utlämningsställe finns.

Läs också: 10 anledningar till varför idrotten är en social kraft i samhället.