Lovaktiviteter – en möjlighet att öka både aktivitet och inkomst!

Många föreningar runt om i landet minskar, och i vissa fall avslutar, sin verksamhet under loven. Hallar, golv, bassänger och planer står nästintill tomma under flera timmar eller dagar. 

Vissa föreningar har vilja och möjlighet att ta emot medlemmar, men värvningen går trögt.

Samtidigt har andra föreningar inte resurser för att ta emot fler aktiva och långa kölistor bildas. 

Fördelar med lovaktiviteter

Fler föreningar borde ta tillvara på loven och ordna aktiviteter för barn och ungdomar som i dagsläget befinner sig utanför verksamheten! En bollskola, ett dagläger eller teknikskola är ett perfekt sätt att aktivera ledare, tränande ungdomarna, nyfikna barn eller den eventuella kölistan.

Att få prova på en ny idrott kan ge mersmak och generera nya medlemmar. Genom att ta betalt för lovaktiviteter skapas även extra inkomst till föreningen, eller varför inte ett bidrag till lägerkassan?

Goda exempel

Ett spännande exempel är när Lidingö simklubb anordnade teknikskola för barnen i deras kölista! De fick in nya medlemmar till grupper där trycket inte var lika högt då de lärde känna sin kölista samtidigt som de tjänade pengar till ett utlandsläger i Spanien.

Även fotbollsklubbar har genomfört bollskola under sommarlov för barn som ännu inte testat på idrotten. Ett tredje exempel där en handbollsförening gick ihop med en volleybollförening och ordnade prova-på-dagar under ett sportlov. Vad kan ni hitta på i er förening? 

Att skapa engagemang för en lovaktivitet kan ofta gå enkelt hos ledarna, men vem ska ha ta huvudansvaret och samordna detta? Det gäller att skapa ett intressant lovarrangemang med kvalité för att de förhoppningsvis nya medlemmarna ska vilja bli delaktiga i er förening och behålla ett gott rykte. Att visa på en god organisation är ett viktigt första steg. 

Oavsett om ni vill fylla på i kassan eller göra reklam för er idrott kan Föreningskraft hjälpa er att genomföra detta projekt! Vi kan hjälpa er att planera, organisera, genomföra och utvärdera aktiviteten. 

Tveka inte att kontakta oss! Vi hörs. 

Vill du få tips och verktyg direkt i din brevlåda?
Prenumerera då på vårt nyhetsbrev som kommer ut ca 1 gång i månaden.

Tack för din e-post, vi hoppas att du kommer att gilla innehållet!

Något gick fel

Föreningskraft kommer att använda ovan information för att hålla kontakten med dig och för att delge tips, verktyg och nyheter. Läs hela vår integritetspolicy som du hittar längst ner till höger på hemsidan.